Mit együnk a Ryanair gépein?

Nagyon sokáig gondban voltam, hogy mit is kéne a hazautakon enni a Ryanair gépeken. Mostanában sajnos ez probléma nem annyira aktuális, mert természetesen a Budapest-Paphos járatot szüntette meg a légitársaság azért, mert nem tudott érdemben megegyezni a magyar kormánnyal. Tipikus, nem? Míg nyitottak innen egy csomó járatot, vagyis egyszerűbben és olcsóbban jutok el Ciprusról Svédországba, mint haza. És persze a Wizzair kihasználja azt, hogy egyedül maradt ezen a piacon, nem kevéssel emelték meg a fapados járatnak az árát. De ha Budapestre mostanság nem is, de Manchesterbe Ryanairrel mentünk, így aktuálissá vált, hogy írjak arról, ami már régen foglalkoztat. 

Szóval mit is együnk egy fapados gépen? Itt most kifejezetten a Ryanairről lesz, akinek az általános menüje ide kattintva nézhető meg. Nagyon sokáig azt gondoltam, hogy a szendvics a legjobb választás egy gépen, mert azt nem tudják elrontani, de mióta kifejezetten odafigyelek, hogy mit eszek, rájöttem, hogy borzalmasan egészségtelenek a szendvicseik, és nem is igazán finomak. Vagyis tudjátok, olyan tipikusan benzinkutas érzése van az embernek. És persze általában két típus: csirkés vagy sajtos közül lehet választani, amiből az egyik a sor felére elfogy. Így jártam Manchester felé is, és mivel nem szeretek az útra kaját csomagolni (úgy gondolom, hogy ennyinek okosan bele kell férnie a napi kajálásba, és nem is vagyok hajlandó vagyok a repülőre is kaját cipelni), muszáj voltam jobban átgondolni a választásomat. 

Kép forrása ide kattintva!
Ahogy látjátok, nagyon sok egészséges étel közül nem igazán lehet választani egy gépen. Persze itt nem minden oldalt tettem be képként, csak azt, amin a kvázi főételek vannak rajta. Tehát akkor nézzük is meg, hogy mi lehet a legjobb megoldás. 

A croissantokat akár magában édesen, akár sós feltéttel szerintem azonnal el is felejthetjük, mint egészséges, vagy legalábbis a legkevésbé káros megoldás. Csupa üres CH, és nem sokkal az elfogyasztása után az ember újra éhes lesz. A krumplival kapcsolatban abban maradtam magammal, hogy lehetetlen, hogy egy gépen finom, ropogós sültkrumplit tudjanak előállítani, így arról is lemondtam. Nem egészséges, és elképzelhetetlen számomra, hogy finom legyen. A szendvicsek a képtől eltérően eddig még mindig fehér kenyérből készültek, vagy mindig nálam fogyott el a barna vagy teljes kiőrlésű kenyér, vagy a kép megtévesztő. A wrap szintén ebbe a kategóriába tartozik, már többször akartam kérni, de sosem volt belőle. A cukros müzlit azonnal kizártam, nem is szeretem + megint csak üres CH számomra az egész. 

Így kizárásos alapon, a szendvics elfogyása után, újra kellett terveznem a menüt Zs-vel. Arra jutottunk, hogy üsse kő, kipróbáljuk a meleg kajákat a repülőn. Sok reményt nem fűztünk hozzá, mert általában ezek az előrecsomagolt ételek nem valami finomak, de az éhség nagy úr... :) Meg nekem könnyű helyzetem van, mert ha nekem nem ízlik a rendelt kaja, de ehető, akkor nagy valószínűséggel Zs. megtölthetetlen gyomrába úgyis belefér. Így döntött Zs. a hamburger, én pedig a lasagne mellett. És előre el kell mondanom, hogy szuperül választottam. Soha többet nem választok hideget a gépen. Ez a lasagne a helyzethez képest nagyon-nagyon finom volt, és igazán jó az összetétele. Nézzétek csak meg a képen!

Csupa természetes összetevőből áll, ez rá is volt írva a termék elejére is. Az egész 250 grammos csomag 395 kalória, és tudom, hogy elég sok benne a cukor, de valljuk be, ez azért több, mint amiről álmodtunk. A  termék összetevőinek listája lenyűgöző, ki gondolta volna, hogy egy repülőgépen ennyire "tiszta" ételt lehet találni. Nem megdöbbentő, hogy 24% húst, igazi tojást, tejszínt (ami tejből készült) hagymát, sajtot, répát és hasonló jókat tartalmazó étel van egy fapados gépen elbújva?! Én meg eddig nyammogtam a 4 eurós, ízetlen szendvicseket. Ez a lasagne 5 euróba került, és innentől ezt fogom berendelni, mert könnyű a napi kalóriába beleszámolni, finom, meleg, laktató és kvázi egészséges.

A hamburger elég kis csoffadt volt, de nem volt rossz az íze, de azért inkább a lasagnet válasszátok, ha lehet. :)

Ti mit szoktatok a fapadosokon enni? 

Dorka
https://www.facebook.com/kozmopolita

Dorothy Randrianantoandro

Örülök, hogy elolvastad ezt a bejegyzésemet. Ha kérdésed vagy kérésed van, akkor írj nekem emait a dorkacipruson@gmail.com emailcímre vagy küldj üzenetet a Kozmopolita Facebook oldalán keresztül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése