Töltődjünk fel Bryan Kest Power Jógája segítségével

Mindenki életében jön olyan pillanat, amikor összegyűlik a testében a feszültség, amit bárhogyan próbál levezetni, nem segít. Nekem mostanság elég stresszes az életem, és bár hetente kb. 5x edzem, figyelek az alvás és étkezés minőségére, mégis úgy éreztem, hogy nem vagyok jól a bőrömben. Ilyenkor nekem három dolog segít: a tánc, az alvás és a jóga. Mivel most pont a munka gyűlt fel, ezért egy hajnalig tartó "erezdelahajamat" típusú szórakozás még 1-2 hetet várat magára, aludni pedig tényleg igyekszem a helyzethez képest becsületesen, a jóga maradt a megoldás. Méghozzá nagy kedvencem, Bryan Kest Power Yogája, mert azt tudni kell rólam, hogy a sima jógát sokszor unalmasnak találom, míg a power, dinamikus jóga igazi nagy szerelmem. 

Bryan Kest  már tinédzserkora, 1979 óta jógázik, így igazán tudja, hogy mi kell az embernek a teljes felfrissüléshez, kikapcsolódáshoz. 1985-ben kezdett jógát oktatni, és azóta rengeteg workshopot és képzést tart világszerte. Bár én csak az alább látható három videóját szoktam használni, el kell mondanom, hogy szerintem a pasi kisugárzása fantasztikus. Teljesen át tudok lényegülni még itthon is az ő jógaórája alatt úgy, hogy általánosságban üvölt a gyereksereg a szomszédban. Az egész hangulata, Bryan hangja és kisugárzása magával ragadó.

Bár a gyakorlatsor nem könnyű, én mindenkinek azt ajánlom, hogy amikor kedve van, vegye elő, mert az idő múlásával még intenzívebb lesz a jóga élménye. Itt, mint minden sportban tényleg a gyakorlás teszi a mestert. Nem szabad az első kudarcoknál feladni, de az fontos dolog, hogy jóga és pilates otthoni gyakorlása előtt érdemes felkeresni egy órát vagy egy szakképzett oktatót, mert itt kiemelten fontos, hogy helyesen kivitelezzük a gyakorlatokat.

Itt vannak a videók a youtube-ról angol nyelven, próbáljátok ki őket! A képhez képest még hosszú haja volt Bryannek, szóval ne lepődjetek meg! :D

Ha pedig még több, hivatalos Bryan Kest órán szeretnétek részt venni, akkor a weboldalán egy havi, kb. 10 dolláros befizetéssel hozzáférési jogot kaptok a jelenleg is óriási videós órakínálathoz. Nem csak Bryan, hanem a szakképzett oktatói is tartanak órákat, így nem válik unalmassá egy idő után a részvétel. Ha valaki szeretne egy híres jógaoktató óráin kikapcsolódni, akkor Bryan Kestet és csapatát én tényleg csak ajánlani tudom. Meg azért valljuk be 10 dollár nem egy óriási költség még kipróbálni sem egy hónapra a rendszert. De persze ez azoknak szól, akik beszélnek angolul, mert ezek sajnos magyar nyelven nem elérhetőek. :(

Ti milyen jógát szerettek?

Dorka

Bryan Kest képének forrása ide kattintva!

https://www.facebook.com/kozmopolita

Dorothy Randrianantoandro

Örülök, hogy elolvastad ezt a bejegyzésemet. Ha kérdésed vagy kérésed van, akkor írj nekem emait a dorkacipruson@gmail.com emailcímre vagy küldj üzenetet a Kozmopolita Facebook oldalán keresztül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése