Banános, csokis, proteines muffin

Vagyok már... nem tűntem el.... :) Újra visszaállt minden a régi rendszerbe (kikirándultuk, strandoltuk magunkat anyával), így mindjárt válaszolok mindenkinek, és jönnek az újabb bejegyzések is. Ma egy nagyon finom banános-csokis muffin receptet hoztam, ami hosszas kísérletezés eredménye, mart azt szerettem volna, hogy a külseje kérgesebb legyen, míg a belseje puha, mégse legyen tojásíze és szaga, mert azt utálom. És persze jók legyenek a tápértékei. Nem mondom, hogy ez már a tökéletes verzió, de nagyon hasonlít ahhoz, szóval inkább megosztom, hátha nektek is hasonló kényeztetésre van szükségetek. Jöjjön is a recept, mert utána még össze kell raknom, hogy miről is akarok nektek mesélni a következő hetekben, szóval nincs egy perc lazsálás sem. :)

Banános-mazsolás-csokis-proteines muffin
(nem voltam valami kreatív a névválasztást illetően) 

Száraz anyagok:
- 80 gr zabpehely
- 80 gr zabliszt
- 3/4 csomag sütőpor (csak érzésre borítok kb. ennyit)
- 25 gr. vaníliás fehérje (Optimum Nutritiont használtam)
- 30 gr. natúr kakaó (Cadbury Cocoa volt)

Nedves anyagok:
- 1 érett banán (tényleg érett legyen)
- 1 minimum M-es tojás
- 1,5 dl 0,1%-os tej
- folyékony édesítő, lehet por is, de nekünk most ilyen volt
- 2 kupak vaníliaaroma vagy vanília

Extrák:
- 50 gr mazsola
- 40 gr étcsokoládé

Na és akkor a nagyon bonyolult leírás: összekeverjük a száraz dolgokat, majd hozzáadjuk a nedveseket, és az extrákat. Ennyi. :) Én csokival és mazsolával készítem, de aki akar még faragni a kalóriatartalmon, az valamelyiket elhagyhatja, de szerintem így tökéletes. Aztán 200 fokos sütőben 25 percig sütöm. De nekünk csigasütőnk van, szóval lehet, hogy nektek 15-20 perc alatt is tökéletes lesz. Tűpróbával ellenőrizhető, hogy megfelelően átsült-e már a finomság. Fontos, hogy szilikon muffin formát használjatok, mert a papírba képes beleragadni, és macerásabb kiszedni. 12 darab lett nekem, így egy darabnak 120 kalória lett az értéke. Szerintem szuper, nálunk most ez a "gyorsan, azonnal valami édeset finomság".

Próbáljátok ki, és meséljetek, hogy sikerült!

Dorka
https://www.facebook.com/kozmopolita

Dorothy Randrianantoandro

Örülök, hogy elolvastad ezt a bejegyzésemet. Ha kérdésed vagy kérésed van, akkor írj nekem emait a dorkacipruson@gmail.com emailcímre vagy küldj üzenetet a Kozmopolita Facebook oldalán keresztül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése