Bazsalikomos, paradicsomos csirkemell basmati rizzsel

Mivel kalóriaszámlálásra adtam egy ideje a fejemet, ezért bár rendszeresen edzünk az általános elképzeléssel ellentétben nem minden napunk a rizs-csirkemell-zöldség háromszögben telik. De mivel nagyon jó tápértékei vannak ennek a hármasnak, ezért sokszor előfordul a mi asztalunkon is. Ezért igyekszem mindig változatosan elkészíteni, hogy ne unjunk rá. Így is vannak olyan időszakok, amikor bármit inkább megeszünk, mint a csirkemellet, de ezen túl kell lépni. Nekünk az segített ebben leginkább, hogy heti 1-2-re szűkítettük le a húsfogyasztásukat, így ezeken a napokon szívesen fogyasztunk csirkemellet is a tengeri herkentyűk és steakek mellett. De mivel tudom, hogy sokan velem együtt küzdenek a csirkemell unalmassága ellen, úgy gondoltam, hogy ha kitalálunk Zs-vel egy-egy újabb finomságot erre a kombóra, mindenképpen megosztom veletek. A mostani találmány, amit nem igazán tudunk megunni, az a bazsalikomos-paradicsomos csirke rizzsel, szóval jöjjön is most ennek a receptje!


 Hozzávalók 1 adaghoz:

1 nagyobb paradicsom (206 gr volt az enyém)
150 gr csirkemell, vagy kinek mennyi a napi adagja
Ízlés szerint friss bazsalikomlevél (10 gr volt az enyémben)
1 ek olívaolaj (itt lehet csökkenteni a kalóriatartalmat, ha kevesebb, de nekem így ízlik)
2 gerezd fokhagyma (6 gr volt)
30 gr Linessa light vagy Goldessa zöldfűszeres sajtkrém (kihagyható, nem lesz annyira krémes)
Só és bors ízlés szerint
Köretnek rizs vagy teljes kiőrlésű tészta

Az elkészítés tényleg pofonegyszerű. A csirkemellet hagyhatjuk egyben is, de fel is lehet kockázni úgy, ahogy a képen is látszik. Én általában, ha egy személyre csinálom a kaját, akkor a kockás megoldást választom, ha viszont kettőnknek főzök ilyet, egyben hagyom a csirkemellet. Tehát akkor a megmosott húsunkat megsózzuk, borsozzuk, majd egy teflonedénybe felteszünk 1 evőkanál olívaolajat melegedni. Amikor elérte a megfelelő hőfokot, beletesszük a csirkét, és mindkét oldalát megsütjük. Majd hozzáadjuk a hámozott, apróra darabolt paradicsomot, a felvágott bazsalikomot, fokhagymát. Egy pici idő után hozzátesszük a sajtkrémet, majd az egészet összefőzzük krémesre. Amennyiben szükséges, ilyenkor még utána tudunk sózni és borsozni. Én általában basmati rizzsel eszem, de akár tésztával is lehet fogyasztani, akinek az belefér a napi makróiba.

Nekem körülbelül 20 percembe kerül megfőzni ezt az ebédet, így ha valakinek kevés ideje van alkotni, de mégis valami olaszos, nyári ízt szeretne, mindenképpen ajánlom. Egyszerre több adag is elkészíthető belőle, és könnyen hűthető is dobozolva. 

Ti hogyan szoktátok elkészíteni a csirkemellet?

Dorka
https://www.facebook.com/kozmopolita



Dorothy Randrianantoandro

Örülök, hogy elolvastad ezt a bejegyzésemet. Ha kérdésed vagy kérésed van, akkor írj nekem emait a dorkacipruson@gmail.com emailcímre vagy küldj üzenetet a Kozmopolita Facebook oldalán keresztül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése