Limassoli Borfesztivál, érdemes megnézni!

Aki augusztusban tervez Ciprusra utazást, mindenképpen érdemes úgy időzítenie, hogy a limassoli Borfesztiválon részt tudjon venni, mert igazán sok mindent meg lehet tudni ebből a rendezvényből a ciprusi emberekről, ételekről és szokásokról. Ne várjatok óriási dolgokat, de egy-két estére igenis nagyon kellemes élmény lehet az ide látogató turistáknak. De akkor meséljenek is a képek!

Nagyon szerencsések vagyunk, hogy a borfesztivál bejáratától kb. 5 percre lakunk, így semmi más dolgunk nem volt, mint átsétálni és élvezni a helyzetet. A belépő 6 euro felnőtteknek, ami minden esetben tartalmaz egy választható bort 4 választható pince (KEO, ETKO, LOEL, SODAP) kínálatából. A Borfesztivál este hétkor nyit minden nap, így előre is bocsánat a képek minősége miatt, a fénykörülmények nem voltak a legszerencsésebbek. 
A bejárat után egyből jön a négy nagy pince standja ingyenes kóstoltatással, itt éppen a LOEL látható. Mi innen hoztunk haza bort is, mert nekik volt félédes is a kínálatban, ami Cipruson ritka. Lehet venni talpas és vizes borospoharat a kóstoltatáshoz, az előbbi ára 2,5 euro, míg utóbbi csak 1,5 euro, ugyanannyi, mint a műanyag pohár. 

Az este folyamán folyamatosan tartanak előadásokat is a bor témájában. Körben pedig a kisebb boros pincék és üzletek standjai láthatóak szintén kóstoltatási lehetőséggel.
Itt látható, hogy nyitás után egy órával már milyen tömeg van. :) A Borfesztiválon rengeteg apró, helyi stand is van, akik mindenféle portékákat kínálnak a kézműves szappantól a magokon át a furulyáig.
Este 8 órától két helyen is elkezdődik egy-egy komolyabb program a Borfesztivál minden napján. Tegnap a teniszpálya helyén ciprusi népdalokat és táncokat adott elő a Close to Tradition együttes. Én meg voltam győződve régen arról, hogy ez a temperamentumos nép igazi táncoslábú lehet, de be kell vallanom, ezek a tradicionális zenék és táncok inkább lassúak és vontatottak. De persze érdekesek. :)
A Municipal Szabadtéri Színpadon a Dionysos csoport adta elő a Namaste című darabot. Azoknak, akik nem beszélnek görögül, de szeretnének részt venni az ilyen műsorokon is, mindenképpen azt ajánlom, hogy azokat a napokat válasszák, amikor a bűvészshow vagy a táncshow van. Mert azok nagyon látványosak, és nyelvtudás nélkül is nagyon élvezetesek.
Nem is lenne igazi Borfesztivál, ha nem lehetne taposni is a szőlőt. Fantasztikus itt a hangulat és igazi helyi népviseletbe öltözött bácsikák adják a ritmust és a talpalávalót, nehogy elfáradjanak azok a lábak.
A nagy izgalmak közepette megéheztünk Zs-vel, ezért elkezdtük kutatni a számunkra leghívogatóbb éttermet, mert hogy több helyen is lehet kapni mindenféle ételt. Van kint pizza, fánk, joghurtos fagyi, nyalóka, popcorn, hotdog és egyebek, de természetesen igazi ciprusi ízekből van a legtöbb. Mini tavernákat lehet választani közel hasonló kínálattal.
Végül emellett döntöttünk, de megegyeztünk Zs-vel abban is, hogy ha lesz még időnk, mindenképpen kilátogatunk szeptember 7-ig, és kipróbálunk más ételeket és italokat is. Csirke és halloumi sajttálat ettünk meleg pitával és salátával. Nagyon jól laktunk.
És a végére jöjjön pár pillanatkép a rendezvény kinézetéről, hangulatáról.

Ha Cipruson jártok szeptember 7-ig, mindenképpen látogassatok el a Borfesztiválra, mert megéri. :) Leírás és letölthető program a 2014-es Wine Festivalról elérhető ide kattintva!

Dorka
https://www.facebook.com/kozmopolita

Dorothy Randrianantoandro

Örülök, hogy elolvastad ezt a bejegyzésemet. Ha kérdésed vagy kérésed van, akkor írj nekem emait a dorkacipruson@gmail.com emailcímre vagy küldj üzenetet a Kozmopolita Facebook oldalán keresztül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése