SMR henger a hatékonyabb regenerálódásért

Eredetileg abszolút nem erről akartam Nektek írni, de mivel annyira le vagyok ettől a terméktől nyűgözve, hogy konkrétan függővé váltam, ezért inkább gyorsan leírom, hogy Ti is be tudjátok szerezni, ha akarjátok. Na most ez úgy hangzott, mintha minimum egy Manolo Blahnik cipőm lenne, és arról akarnék órákat zengeni. Bár ez a pont is el fog egyszer jönni, remélhetőleg előbb, mint utóbb, most még nem tartunk ott. "Csak" az SMR hengeremről szeretnék írni. Mert annyira zseniális találmány, hogy az valami hihetetlen.

Na de akkor tisztázzuk is ezt, mi is az az SMR henger?

Az SMR a Self Myofascial Release rövidítéséből született meg, és igazából a sportolók izmaiban kialakult feszültségek oldására tervezték az elején. Hála az istennek, hogy mostanra már nem csak a profik kiváltsága, hanem a józan halandóké is lett ez a henger. Mert, hogy ez a termék tényleg csak egy henger, ami be van borítva. Semmi más. Mégis fantasztikusan hatásos. Használata pofonegyszerű: a szabadidőnkben a saját testsúlyunkat használva végzünk rövid - ez nálam maximum 1 perces - gyakorlatokat.

Persze most azt gondoljátok magatokban, hogy ez szuper, de mi ebben a jó? Hát az, hogy abban az 1 percben a henger kioldja abból a testtájból a feszültséget és a görcsöket. Nem fogok hazudni, ez sokszor elég fájdalmas dolog lehet. Főleg, ha erősebb terhelésnek vagy hosszabb monotóniának vannak kitéve az izmaid. De megéri. Mert a gyakorlás hatására egyre kevesebb ilyen probléma fog felmerülni, és egyre gyorsabban fog a tested regenerálódni az edzések után is.

Lehet használni nyújtáshoz, de mi simán egy-egy szabad pillanatban is végzünk vele pár mozdulatot, hogy még hatásosabb legyen. Zs. nagyon mereven beállt lábával és a munkám miatt állandó ülésnek kitett hátammal csodát tett pár alkalom után. Én nem szoktam senkit vásárlásra buzdítani, de ha rendszeresen edzel, én azt mondom, hogy mindenképpen be kell szerezni egy ilyet. Nagyon sokat segít a regenerálódásban. És persze az sem hátrány, hogy nem kell mindig masszázsra menned, ha valami csak kicsit nem okés, hanem elég csak ezt előkapnod, és már mehet a lazítás.

Ahogy a képen látható, nekünk nem hab, hanem egy erősebb, Karrimor márkájú quad hengerünk van, amit a Sport's Directben vettünk 26 euróért. Nem tudom, hogy milyen árban van ez a termék otthon, de én tényleg azt tanácsolom, hogy nézzetek utána. 

Itt van egy elég sok gyakorlatot bemutató videó, hogyan használják azt a típusú SMR hengert, ami nekünk van:És itt van egy, ami a habot mutatja be:


Ti már próbáltátok az SMR henger? Ha igen, bevált?

Dorka
https://www.facebook.com/kozmopolitaDorothy Randrianantoandro

Örülök, hogy elolvastad ezt a bejegyzésemet. Ha kérdésed vagy kérésed van, akkor írj nekem emait a dorkacipruson@gmail.com emailcímre vagy küldj üzenetet a Kozmopolita Facebook oldalán keresztül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése