Tojáskészítési ötletek mikróban a vészhelyzetekre

Már igazán a költözés hajrájában vagyunk, mert vasárnap már nálunk is lesz az új lakás kulcsa, így most már tényleg dobozok, határidős melók, ügyintézések mellett telnek a napok. Káoszosan, de nagyon izgatottan és boldogan várjuk az új kezdetet az életünkben. Nem fog óriási változást hozni, de azt hiszem, hogy azért sok apróság fog átalakulni ettől a döntéstől. Például az, hogy megpróbáljuk kiiktatni az életünkből a mikrót. 

Persze tisztában vagyunk vele, hogy mennyire káros az egészségünkre, de igazából nem emiatt döntöttünk így. Az új lakásnak nem tartozéka a mikró, így elgondolkoztunk azon, hogy vajon mennyire is van rá szükségünk. Aztán arra jutottunk, hogy lehet, hogy semennyire. Mert valljuk be, nem igazán használjuk naponta, sőt van, hogy hetekig nem nyúlunk hozzá, aztán meg van, hogy naponta többször is. Szóval most tesztidőszak jön az életünkben. Így még az utolsó napokra kiélvezzük, hogy van mikrónk, aztán meglátjuk, hogy mi lesz. Ha persze képtelenek leszünk nélküle élni, akkor veszünk egyet. :)

Így az utolsó napokban főleg az időhiányból adódóan próbálgatjuk, hogy miket is lehet még mikróban készíteni, amíg míg van nekünk. Így akadtam egy csomó hasznos tojásos reggeli ötletre a neten, amit úgy gondoltam, hogy megosztok veletek is, mert jól jöhet a 2 perces mikrós rántotta minden vészhelyzetre. 

Tehát akkor jöjjenek a mikrós, tojásos receptötletek!

1. 2 perces rántotta mikróban

Wherethecookiesare.com szuper ötlete, a teljes recept megnézhető ide kattintva! Hogy mi kell hozzá? Egy mikrózható edény vagy bögre, 2 tojás, 2 kanál tej, sajt, fűszerek ízlés szerint, olajspray. 
Elkészítés: Fújjuk be olajspray-vel a kiválasztott mikrózható tálat vagy bögrét, üssük bele a tojásokat és a tejet, majd egy kicsit verjük fel. Tegyük be a mikróba 45 másodpercre a legnagyobb fokozaton, majd keverjük meg. Majd tegyük vissza, és mikrózzuk további 30-45 másodpercig, amíg a tojás el nem készül. Ekkor fűszerezzük meg, és a tetejét szórjuk meg sajttal. 
Míg a rántotta készül, a kenyér is megpirul, és a kitalálástól számítva 5 percen belül fogyaszthatjuk is a rántottánkat. 

2. Buggyantott tojás mikróban

Thekitchn.com oldaláról származik eredetileg ez a recept és a kép is, ide kattintva tudjátok megnézni angolul.
Összetevők: 1 darab tojás, 1/3 bögre víz, 1/2 teáskanál ecet, mikrózható bögre és tányér, szedőkanál. 
Elkészítés: Készítsük elő a hozzávalókat kimérve. Törjük fel a tojást a mikrózható tálba, majd öntsük rá az 1/3 bögre vizet és az ecetet. Takarjuk le az edényt egy mikrózható tányérral, majd főzzük meg őket a mikró teljesítményének 50-80%-án (erősségtől függ) 60 másodpercig (ha kemény tojáshoz hasonló állagot szeretnénk, akkor a legmagasabb fokozaton mikrózzuk). Majd óvatosan távolítsuk el a tányért a tetejéről, és nézzük meg a tojást. Ha még nem állt teljesen össze, akkor tegyük vissza a mikróba, és további 20-30 másodpercig főzzük még. Ha kész, a szedőkanállal vegyük ki óvatosan a bögréből, és máris fogyaszthatjuk.

3. Quiche kávéscsészében

A holnapi reggelink ötlete stltoday.com oldaláról származik, amit ide kattintva tudtok elolvasni. Az elkészítés  pofonegyszerű, a hozzávalók: 1 tojás, 1+1/2 kanál tej, só és bors ízlés szerint, 1/4 bagel (francia kenyér, pirítós vagy amilyen kenyeret szeretnénk), 2 teáskanál krémsajt, 1/2 szelet sonka vagy prosciutto, friss kakukkfű vagy snidling.
És jöjjön a villámkészítés: Törjük fel egy csészébe a tojást, majd verjük fel a tejjel, és adjuk hozzá a sót és borsot ízlés szerint. Daraboljuk bele a kenyeret, majd keverjük őket össze. Ugyanígy tegyük hozzá a krémsajtot is, és újra keverjünk rajta egyet. Vágjuk fel a sonkát apró darabokra, öntsük rá tojásra, majd szórjuk meg a friss fűszernövényekkel. Mikrózzuk meg a legmagasabb fokozaton körülbelül 1 perc 10 másodpercig, de látni fogjuk, hogy ha elkészült. Tálaljuk friss zöldségekkel vagy mustárral. 

Ti szoktatok tojást "főzni" a mikróban? Mi mást szoktatok még benne készíteni, és mennyire gyakran használjátok?

Dorka
https://www.facebook.com/kozmopolita

Dorothy Randrianantoandro

Örülök, hogy elolvastad ezt a bejegyzésemet. Ha kérdésed vagy kérésed van, akkor írj nekem emait a dorkacipruson@gmail.com emailcímre vagy küldj üzenetet a Kozmopolita Facebook oldalán keresztül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése