Feleslegesnek tűnő, mégis hasznos babatermékek

Bár én magam nem vagyok gyakorló anyuka, mégis úgy döntöttöm, hogy időről időre meg fogom írni egy-egy babás termékről, márkáról vagy elképzelésről a véleményemet. Hogy miért? Mert 7 éve ebben a közegben mozgok, tudom az újdonságokat, véleményeket és mindent, amit erről tudni lehet. És azt gondolom, hogy mivel sem eladni nem akarok semmit, sem anyuka nem vagyok, hogy elfogult legyek, így igazán olyan tapasztalatokat tudok összegezni, ami mindenkinek hasznos lehet. Elsőként úgy döntöttem, hogy összegyűjtöm a feleslegesnek tűnő, mégis hasznos termékeket, amiket érdemes az anyukáknak beszereznie a kelengye összeállításakor. 

Pelenkatároló vödör

Kezdjük is máris a leggusztustalanabbal mind közül! Tudom, most sokan azt gondolják, hogy miért is van vajon szükség pelenkatároló vödörre, amikor szatyorban, szemetesben el lehet addig tárolni a használt pelenkákat? Hát, őszinte leszek. A használt pelenka szaga, főleg az első hetekben iszonyúan, nagyon-nagyon büdös. Aki még nem tapasztalta meg, el sem tudja képzelni. És ezek a pelenkatároló vödrök ténylegesen elzárják a szagot, így nem kell minden pelenkacsere után le- vagy kirongálni a nagy szemeteshez. Mert a lakásban biztos, hogy nem maradhatnak meg ezek a kis bűzbombák. Persze nem olcsóak a vödörbe való pelenkatartó, szagzáró zsákok, de azt gondolom, hogy ez az a költség, ami ténylegesen megéri. Főleg úgy, hogy elég gyakran féláron lehet egy-egy vödörhöz hozzájutni vagy össze van csomagolva más termékkel, így máris csak a töltőzsákok költsége okozhat fejtörést. Ha az alábbi listából csak egyet terveztek anyukaként megvenni, ez legyen az az egy.

Baldachinfüggöny

Mi csajok általában a romantikát látjuk a baldachinfüggönyös kiságyakban, míg párjaink leginkább a felesleges pénzkidobást. Pedig ez nem így van. A baldachinfüggöny szerepe az, hogy napközben vagy fényben is kizárja a gyermek szemei elől a szobában történő mozgásokat, így segítve azt, hogy minél hamarabb és könnyebben elaludjon. Ez biztosítja az alváshoz megfelelő nyugalmat és sötétséget. Persze manapság már mindenféle mintával és agyagból lehet baldachinfüggönyt kapni, szóval figyeljetek oda, hogy feleslegesen ne költsetek el egy vagyont csak a díszítés vagy a márkanév miatt. A babának egyik sem fog igazán számítani, ha egy egyszínű, szimpla baldachinfüggöny van a babaágyon, az is teljesen megfelel a funkciójának, a babát egyáltalán nem fogja érdekelni a külső mintája.

Pihenőszék vagy babahinta

A Szex és New York óta szerintem minden lány tudja, hogy egy babahinta mennyire hasznos is lehet egy újdonsült anyukának. Persze a vibrátoros ringatást kihagyhatjuk a dologból, de az tény, hogy nagyon meg tudja nyugtatni a babákat a pihenőszék rezgő funkciója vagy a hinta mozgása. Ez főleg azokban a pillanatokban fontos, amikor főzünk vagy éppen valami babára veszélyesebb dolgot csinálunk, és nem lehet a karunkban. 

Ilyenkor, ha nem alszik, nyugodtan le tudjuk kötni a figyelmét a pihenőszékben vagy a hintában. Még álomba is szenderülhet közben, amíg a rajta lévő játékhídon lévő figurák mozgását figyeli. Ezekre a termékekre is igaz, hogy nem szükséges belőlük megvásárolni a legdrágábbat, a lényeg, hogy ha lehetséges, legyen rezgő funkciója, ne nekünk kelljen a babát ringatni benne. De a zenélő, vetítő és egyéb funkcióktól simán eltekinthetünk. Fontos, hogy nézzük meg, hogy milyen súlyhatárig használhatóak, mert vannak olyanok, amik csak 9 kg-ig. 

Babatartó kádba

Bár tudom, hogy az anyukáinknak sikerült felnevelnie minket babatartó nélkül, én mégis azt mondom, hogy ők simán el voltak okostelefon nélkül is abban az időben, én mégsem tudom elképzelni nélküle az életemet. Szóval változnak az idők, ami szerintem egyáltalán nem rossz dolog. Vagy ismerünk olyat, aki elutasítja a mosógépet, és inkább a patakban mossa a ruhákat még ma is? Na ugye, hogy nem túl sok ilyen van. 

Ezért azt gondolom, hogy a babatartónak igenis van létjogosultsága a mai világban. Hogy miért? Mert a kezdő anyukák még attól is félnek, hogy megfogják két kézzel a babát, nem hogy arra gondoljanak, hogy egyszerre fogják és fürdetik is a kádban a picit. Főleg, hogy az olajtól, szappantól még csúszik is a baba bőre. Sokkal egyszerűbb beletenni a babatartóba vagy babafürdető hálóba, és mindkét kezünket használva fürdetni le a babát, mint egy kézzel szerencsétlenkedni. Már kb. 1500 Ft-tól lehet babatartót kapni, de azért érdemes körülnézni, hogy ezért az összegért tényleg tartós darabot vásároljunk, ne menjen tönkre pár hét alatt.

Fényvisszaverő matrica babakocsira

Ugye, hogy télen a kocsiban ülve Ti sem mindig látjátok, ha egy-egy sötétebb ruhába öltözött gyalogos lelép a járdáról? Főleg hajnalban és szürkület idején. És akkor még arról nem is beszéltünk, hogy maga a babakocsi váza és anyaga sok esetben fekete, így ugyanúgy nem látszik rossz viszonyok között, mint mi magunk. Így bizony meg kell védenünk magunkat, és biztosítanunk kell a látszódásunkat. Magunkat öltöztethetjük feltűnőbb ruhákba, de ha már vásároltunk egy sötétebb babakocsit, akkor mindenképpen érdemes rá fényvisszaverő matricát ragasztani. Nem egy drága mulatság, 2000 Ft körüli összegbe kerül, és csak egyszer kell megvenni, így én minden anyukának ajánlom, hogy ne hagyja ki, mert tényleg életet menthet. 


Szerintetek mely termékek létfontosságúak a babaváráshoz és a gyerekneveléshez? Mit szóltok, hogy lesznek ilyen témák is a blogon?

A termékek megvásárolhatóak a Mini-Manó Babacentrum weboldalán, ha szeretnétek! Nyugi, egy fillért sem keresek ezzel! :)))

Dorka
https://www.facebook.com/kozmopolita

Dorothy Randrianantoandro

Örülök, hogy elolvastad ezt a bejegyzésemet. Ha kérdésed vagy kérésed van, akkor írj nekem emait a dorkacipruson@gmail.com emailcímre vagy küldj üzenetet a Kozmopolita Facebook oldalán keresztül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése