Újuljunk meg, legyünk sokkal nőiesebbek!

Be kell vallanom valamit. Nem vagyok egy igazán lányos csajszi. Persze imádok vásárolni, és a cipők is a képzeletbeli listám elején tanyáznak, de nem igazán vagyok képes sok időt eltölteni a csajos dolgokkal. Nem tudok sminkelni például. Már sok-sok gyakorlás után az alapozó - szájfény - szempillaspirál szentháromság használatát tökélyre fejlesztettem szerintem, de itt teljesen megáll a tudományom. Persze már a sok utánaolvasás miatt van mattító primerem és egyéb csodám, ami amúgy fantasztikus találmány, de sem a tust, sem semmilyen szemfestéket nem vagyok képes magamon használni. És persze van szemceruzám is, de teljesen feleslegesen, még egyszer sem használtam. Tehát így állunk például sminkügyben. 

 
De ugyanez a helyzet a hajakkal és a magas sarkú cipőkkel is. Lusta vagyok sok időt rászánni arra, hogy mindig minden rendben és rendezett legyen rajtam. Mármint nem vagyok csapzott vagy igénytelen, félre ne értsétek, de nem hozom ki magamból naponta a maximumot. Csak olyan 75%-ot egy átlagos napon. Mert járok körmöshöz, igyekszem igényesen felöltözni nap nap után, megcsinálni vállalhatóan a hajam, de valahogy tudom, hogy nem ez a teljes kép. Így eldöntöttem, hogy változtatni szeretnék ezen. Mivel már az étkezésre és a mozgásra egy ideje rutinszerűen odafigyelek, úgy érzem, hogy itt az ideje a többi aprósággal is foglalkozni. Így néhány új "szokást" hoztam az életembe, hogy ne szürküljek bele a saját életembe, hanem ugyanaz az izgalmas és csinos csaj legyek magamnak és Zs-nek is. 

1. Levágattam vállig érőre a hajamat. Hogy miért? Mert a hosszú haj nagy szerencséje, hogy fel lehet kontyolni és fogni állandóan. Vagyis nem kell agyalni, készülni és szépítkezni egy-egy napon, hanem csak hozod a megszokott formádat, és máris készen vagy. Na egy vállig érő haj nem ilyen. Ébredés és hajszárítás után úgy nézek ki, mint egy nyíratlan birka. Vagyis innentől minden nap ki kell valami kreatív megoldást találni, hogy sokkal szebb lehessek induláskor, mint ébredéskor. Szóval a feladat adott. Vettem egy szuper hajvasalót, amivel életemben először hosszabb és gyümölcsöző barátságot tervezek kötni, reméljük, hogy hatásos lesz. Végtére is nem igazán van más választásom. De persze ez azt jelenti, hogy minden nap sokkal hamarabb kell kelnem, vagy gyorsan belerázódok a hajformázás rejtelmeibe. Drukkoljatok, hogy a második megoldás legyen. 

2. Befestetem a hajamat. Éppen itt az ideje a változtatásnak. Ha már ennyit kell foglalkozni a sérómmal, épp itt az ideje, hogy egy kicsit feldobjuk a színét is. Mostanában valahogy ebben a kérdésben is ellaposodtam, évek óta az eredeti színem van a fejem tetején, pedig azelőtt kéthavonta igyekeztem valami kreatívat újítani a hajamon. Szóval rám fér a frissítés szombaton.

3. Megtaláltam az álom körmösömet. Minden alkalommal, amikor megyek hozzá, kitalál számomra valami újdonságot. Én sosem szólok bele, hogy milyen legyen a karmom. Persze készítéskor egyezteti velem a tervezett színeket, de még abban is nyitott vagyok, hogy minél több dolgot ki tudjak próbálni. Mert, ha én határozom meg a dolgokat, akkor a fekete-fehér-rózsaszín-piros négyszögből sosem mozdulunk ki. Pedig volt mostanában kék is a körmöm, és istenien nézett ki. De a legjobb, hogy végre állandóan izgalmas újdonság van a kezemen, új technikák, színek és formák. Imádom! Mindenkit csak biztatni tudok arra, hogy merjen nyitni, és átengedni az irányítást másoknak azért, hogy izgalmas pillanatokban és élményekben legyen része. 

4. Nem csak ünnepnapokon hordok magas sarkú cipőket. Imádom őket, de valahogy mostanában inkább igyekszem a kényelmesebb dolgok felé fordulni az életemben. Nem tudom, hogy ez miért alakult ki, pedig rengeteg csodaszép cipellő sorakozik a szekrényemben, amik megérdemelnék, hogy ne csak havonta/kéthavonta egyszer legyenek a lábamon. Úgyhogy innentől mondtam Zs-nek, hogy ha nem látja a lábamon a magasabb sarkakat, akkor erőszakkal is vegyen rá, hogy hordjam őket. Mert, amikor felveszem, még a kisugárzásom is megváltozik, és imádok bennük lenni. Akármennyire kényelmetlenek. Szóval most megy a gyakorlás ezerrel, amiről ide kattintva olvashattok bővebben. 

5. Megtanulom magam elfogadni a fényképezőgép előtt. Nem mások vagy a közösségi oldalak miatt, egyszerűen szeretném magam jobban szeretni. Elfogadni azt, amilyen vagyok akkor, ha nem vagyok fullra megcsinálva. Így úgy döntöttem, hogy minden egyes nap le fogom fotózni a napi outfitjeimet, hogy egyre reálisabban lássam magam, és végre észre tudjam venni magamon a szépséget és a pozitív változást. Hogy kevésbé legyek a külsőmmel kritikus, és végre szabadon élvezhessem azt, hogy Zsolti imád fotózni. Mert nem lehet mindig a pasidnak azt mondani, hogy figyi, majd ha szebb lesz a hajam, ruhám, bőröm, cipőm, idő, súly stb., akkor majd csinálhatsz rólam képet. Túl kell ezen lépni, és fel kell dolgozni a kinézetemet. Ami meg nem tetszik, azon épp ideje változtatni, és nem rinyálni rajta. 

Így nézek ki most, ahogy a képen látjátok. Bocs a minőség miatt, még van hová fejlődni... :) 

6. Olyan színű ruhákat igyekszem felpróbálni, amik kívül esnek a komfortzónámon. Ebben a kérdésben lehet, hogy később lesz látható eredmény az életemben, de hiszek a lassú, türelmes változásokban. Nyitni szeretnék új színek, fazonok és típusok felé még úgy is, hogy 90%-ban kialakult ízlésem van. Így arra fogok törekedni, hogy nagyon jó minőségű, klasszikus ruháim legyenek egy-egy extrával kiegészítve. Hogy ne vásároljak olyanokat, amik semmihez se passzolnak vagy már nem az én korosztályomnak valóak. Hogy igyekszem magamat innentől meglepni egy-egy kortalan kiegészítővel is, ez legyen akár táska, napszemüveg vagy óra. Mert megérdemlem. És azért, mert úgy gondolom, hogy már megértem ahhoz, hogy hordjam őket. 


Kép forrása ide kattintva!

Tehát ezek a tervek ahhoz, hogy egy magabiztosabb, csajosabb Dorka nézzen vissza rám a tükörből. Aki szereti önmagát, az életét és másokat. Mert ez így van, nagyon szerencsés és különleges életem van, így szeretném, ha ez a teljes külsőmre is kihatással lenne, azt szeretném, ha kisugározna a belső boldogság a külsőmre is. 

Ti mennyire szoktatok megújulni, új szokásokat beiktatni? Ha minden igaz, akkor 3 hét múlva ezek az újdonságok már rutinná válnak, nagyon kíváncsi leszek, hogy mennyire fogom magam másképp érezni akkor. Főleg, ha az edzés és az ételre való odafigyelés továbbra így fog menni. 

Drukkoljatok!

Dorka
https://www.facebook.com/kozmopolita


Dorothy Randrianantoandro

Örülök, hogy elolvastad ezt a bejegyzésemet. Ha kérdésed vagy kérésed van, akkor írj nekem emait a dorkacipruson@gmail.com emailcímre vagy küldj üzenetet a Kozmopolita Facebook oldalán keresztül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése