Szilvás crumble (morzsasüti) pofonegyszerűen

Ez most egy igazán lényegretörő és gyors bejegyzés lesz, mert rengeteg dolgom van még erre a hétvégére. És mivel csak egy pofonegyszerű receptet hoztam erre a Gasztro Szombatra, nem is kell túlbonyolítani ezt az egészet. És hogy miért is lényeges, hogy ez a crumble egyszerűbb és egészségesebb? Azért, mert tényleg csak pár egészséges hozzávaló kell az elkészítéséhez, ami nem vesz igénybe több, mint fél órát. Persze sütőtől és gyümölcstől függ a sütési idő. Fontos, hogy ez csak egy kétszemélyes adag egyszeri fogyasztásra, szóval ha ízlik, akkor duplázhatják vagy triplázhatjátok az összetevőket. 


Hozzávalók:

2 darab nagy érett szilva vagy más gyümölcs (fontos, hogy érett legyen, mert csak úgy lesz finom)
50 g zabpehely
40 g zabliszt
3 tk kókuszolaj
1 kupak vaníliaaroma
folyékony édesítő
1 egész nagyon-nagyon érett banán
fahéj ízlés szerint

És akkor az elkészítés: Törjük össze villával a banánt, majd keverjük el a zabos anyagokkal és a kókuszolajjal. Tegyük bele az édesítőt, a fahéjat és a vaníliaaromát. Kóstoljuk meg, hogy mennyire finom a keverék, ha nem az, akkor bátran tegyünk még hozzá fűszereket. Eközben a gyümölcsöket vágjuk fel, és ha van időnk, akkor édesítővel és fahéjjal egy picit főzzük össze. Nem kell sok idő, de pl. ha körtével csináljuk, akkor ettől válik igazán finommá az egész. De ha nincs időnk, akkor csak keverjük össze a gyümölcsöt a fentiekkel, és terítsük egy szilikon sütőforma aljára, majd "morzsoljuk" rá a banános-zabos keveréket. Mivel az anyag nem száraz, így nekünk kell arról gondoskodni kézzel rálapogatva, hogy egyenletesen mindenhová kerüljön. Majd tegyük be sülni addig, amíg ropogós, aranybarna nem lesz a morzsa teteje és a gyümölcs nem válik lekvárszerűvé. 

Fontos: a képen látszik, hogy én tettem a tetejére magában fahéjat, de ezt nem ajánlom, mert egy picit keserű volt így magában a tetején. Inkább a gyümölcsön vagy a zabos anyagban legyen, vagy mindkettőben.

Próbáljátok ki és legyen csodás hétvégétek!

Dorka

https://www.facebook.com/kozmopolita

Dorothy Randrianantoandro

Örülök, hogy elolvastad ezt a bejegyzésemet. Ha kérdésed vagy kérésed van, akkor írj nekem emait a dorkacipruson@gmail.com emailcímre vagy küldj üzenetet a Kozmopolita Facebook oldalán keresztül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése