Aktuális kedvenc edzések a YouTube-ról

Régen volt már edzős bejegyzés a blogon, pedig az eddigiekhez hasonlóan, egy héten általában négyszer-ötször edzek. Most nem követek semmilyen programot, azt csinálom, ami jólesik a testemnek. Ha ez bokszos edzés, erősítő, balett vagy jóga, minden belefér, csak örömet okozzon. Semmi másra nem figyelek oda, csak arra, hogy hetente ennyiszer meg legyen a 30 perc mozgás. És szerencsére ezt már nem kell erőltetnem, rutinná vált az egész, ha nem edzek 2-3 napig, már nagyon hiányzik. Mivel most nincs egy-egy típusú mozgás, amit csinálok, jöjjön pár videó az éppen aktuális kedvenceimből a Youtube-ról.


Péntek Enikő a Fittarénán!

Idén nem jutottam haza a kedvenc sportrendezvényemre (tavalyiról ide kattintva írtam), de természetesen hűséges rajongóhoz méltóan itthon követtem az online közvetítést, és az abszolút szerelem edzők edzésein, mint Péntek Enikő és Tatarek Rezső, részt is vettem. Persze nem volt olyan az élmény, mint személyesen, de ezért az online lehetőségért is hálás vagyok a BSI csapatának. 

Enikő edzése egy nagyon jól felépített, kemény, de megcsinálható intervall edzés volt. Pont akkor jöttek benne a pihenőidők, amikor már éppen készültem meghalni, és a feladatok nagyon változatosak voltak. Szuper volt, hogy végre nem egyedül volt a színpadon, hanem Kau és 4 másik zónázó is edzett vele, ez sokkal jobb hangulatot kölcsönzött az egésznek. Bár Enikő stílusa önmagában is elragadó. Kezdőknek annyira nem ajánlom, mert elsőre azért kudarc lehet belőle, de minden haladónak izgalmas kihívást jelenthet. 

Enikőről edzéseiről már itt, az Időzónákról pedig itt írtam!Beast bodyArt sorozat

Először egy könnyű, kis, laza nyújtós átmozgatásnak tűnik, de bizony, amikor csinálja az ember, akkor nagyon kemény. Sok benne a guggolás és karmunka. Mivel lassan kell csinálni a mozdulatokat, így sokkal jobban oda lehet figyelni a helyes kivitelezésre, vagyis sokszor hatékonyabb lehet, mint egy ugrálós torna, ahol elveszítjük a szabályos formákat.

Nekem nagyon tetszik az egész edzés hangulata, szeretem csinálni, mert valahogy nem csak a testemet, hanem a lelkemet is rendbe teszi, így tényleg ajánlom mindenkinek kipróbálásra.Sweaty Betty Ballet Bootcamp

Melyik lány ne álmodozott volna arról, hogy egyszer világhíres balerina lesz? Én még kiskoromban sok-sok évig balettoztam is, majd be kellett látnom, hogy az én testalkatommal soha nem lesz belőlem magas, izmos, fekete hattyú, így átnyergeltem más táncok irányába. De a szerelem azóta is megmaradt, mert a balett egy nagyon kemény, kitartást igénylő mozgásforma, ami csodálatosan szép, szálkás izomzatot eredményez. Szóval időről időre beiktatok egy-egy ilyen típusú edzést is a programomba, mert 1. szórakoztat, 2. kihívást is jelent a súlyzók és kardiók világa mellett. 

Fontos, hogy első alkalommal gyorsnak tűnhet a videó és a gyakorlatok, de megfelelő ismétléssel és ahogy hozzászokik a terheléshez a testünk, egyre könnyebb lesz, szóval ne adjuk fel.Ti mire szoktatok mostanság edzeni otthon?

Dorka

https://www.facebook.com/kozmopolita

Dorothy Randrianantoandro

Örülök, hogy elolvastad ezt a bejegyzésemet. Ha kérdésed vagy kérésed van, akkor írj nekem emait a dorkacipruson@gmail.com emailcímre vagy küldj üzenetet a Kozmopolita Facebook oldalán keresztül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése