10 álom úticélunk

Imádok utazni. Szerintem a világ legjobb tevékenysége, főleg, ha az ember Zs-vel együtt csinálja. Régen mindig egyedül utaztam, de mióta rájöttem, hogy ő számomra az igazi útitárs, el sem tudnám képzelni, hogy már nélküle menjek bárhová is. Ő pont ugyanúgy utálja a kötelező látnivalókat, elturistásodott helyeket, mint én. Szereti beszívni az igazi, helyi levegőt, kipróbálni az ételeket, italokat, megismerkedni a helyi szokásokkal. Így mi is lehetne a legnagyobb közös célunk, mint minél több fantasztikus helyet megismerni közösen. Mivel imádom a listákat, és főleg a bakancslistát, összegyűjtöttem, hogy miről is álmodozunk utazás terén mostanában. Ebben a listában extrább úticélok szerepelnek, és a sorrend is csak hasraütésszerű, de simán tudtunk volna akár százas listát is írni a kedvenc céljainkról :)


1. Madagaszkár

Innen származom, voltam is már Madagaszkárban, mégis szeretnék visszamenni még. Főleg Zs. miatt, nagyon szeretném, ha látná, értené a gyökereimet. Hogy honnan indult az apukám, mennyire más kultúra is ez az egész. Engem minden madagaszkári utazás megdöbbent, megváltoztat, átformál egy kicsit, amit hosszú ideig dolgozok fel. De azt mondom, hogy mindenkinek látnia kéne azt, ami ott van, és senki nem panaszkodna semmire. Mert maga a hely varázslatos, Zs. fotós szeme minden percét imádná.

2. New York

Szex és New York. Kell ennél többet mondanom? Ez a sorozat egy 6 évados szerelmi vallomás volt New Yorknak, és meg kell mondanom, hogy engem teljes egészében lenyűgözött. Szeretném érezni, hogy milyen lehet ott élni, sétálni, enni és nézelődni. Tudni akarom, hogy csak a filmekben ennyire fantasztikus, vagy tényleg el tudja az embert varázsolni egy kicsit a hangulata. És persze látnom kell Carrie lakását is, sok más híres hellyel egyetemben. 


3. Hong Kong

Már voltunk tavaly, és meg kell, hogy mondjam, a világ legérdekesebb helye. Az egész atmoszféra, emberek, rendszerezettség, a sok reklám egy teljesen más dimenzióba repíti az embert. Éjjel kettőkör is minden ki van világítva, nyitva van és biztonságban érzed magad. Minden ki van írva angolul mindenhol, ki van táblázva, nem lehet eltévedni, ha mégis a térképet bámulod, akkor biztos, hogy 2 percen belül odajön valaki segíteni. Nem szeretném teljesen szétoffolni ezt a bejegyzést az ömlengéssel, de Hong Kong örök szerelem marad, és nagyon--nagyon szeretnénk visszamenni úgy, hogy nem kell dolgozni (egy kiállításon voltunk kint tavaly). 

4. Miami

Olyan gyönyörű, nem? 

Kép forrása ide kattintva!

5. Kenya

Imádom Afrikát, nagyon szeretem a zord, változékony, megdöbbentő, mégis szerető arcait. Nem tudom elmondani, hogy mennyivel másabb egy afrikai országban lenni, mint Európában, de sokat elmond róla, hogy a többség vissza akar menni, aki egyszer már járt ott. Kenyát látnom kell, el kell mennem szafarizni, zsiráfot etetni, önkénteskedni és persze megtapasztalni azt, hogy egy kevésbé fejlett régióban a fények hiánya miatt mennyivel csodásabbak a csillagok.

6. Kuba

Hemingway, szivarok, rum, szívdobogós ritmusok, megosztottság, szenvedély... kell ennél többet mondanom Kubáról? Már évek óta tervezem, hogy egyszer el kell mennem oda, és még a kapcsolatunk legelején kiderült, hogy Zs. egyik álma is ez, szóval tényleg jó társra leltem. 

7. Alaszka

Van még kérdés? :)


8. Japán

A kedvenc kajáim között van a sushi, és persze imádom a teljes japán kultúrát, így ki nem lehetne hagyni, hogy egyszer ellátogassunk a felkelő nap országába. Ha minden álmom teljesül, akkor még a cseresznyevirágzást is megnézzük, de ha ez nem jön össze, akkor is boldog leszek Japánban. 

9. Izland

Ezt muszáj vagyok egy giffel szemléltetni, mert itt már a szavak kevesek lesznek. Látnom kell a sarki fényt. Pont. 


10. Brazília

Tánc, őrjítő zene, hangulat, kontrasztok, színek, ez az én fejemben egyet jelent a riói karnevállal, amire nagyon szeretnék egyszer életemben eljutni. Ha lehet, akkor nem 80 évesen egy járókerettel, hanem még úgy, hogy szét tudjak táncolni naponta egy cipőt. Persze erről előbb meg kell győznöm Zs-t, aki nem annyira táncoslábú, de majd kompenzáljuk a brazil focimeccsekkel (amik egyre gyatrábbak sajnos, de nem ez a blog témája).

Ti hová szeretnétek utazni?

Dorka

Dorothy Randrianantoandro

Örülök, hogy elolvastad ezt a bejegyzésemet. Ha kérdésed vagy kérésed van, akkor írj nekem emait a dorkacipruson@gmail.com emailcímre vagy küldj üzenetet a Kozmopolita Facebook oldalán keresztül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése