10 legfontosabb célom 2015-re!

Év eleje révén, főleg úgy, hogy nem olyan régen volt a születésnapom, én is értékeltem picit a dolgokat, és új célokat állítottam fel 2015-re. Vannak benne régóta halogatott tervek, álmok és olyanok is, amik teljesen újak. Apró és nagyobb célok is helyet kaptak a listában, hogy igazán izgalmas legyen ez az év. A legfőbb szempont a lista összeállításában az volt, hogy idén a lehetőségekhez képest a legjobban érezzem magam. Ne akadályokat, hanem élményeket gördítsek a saját utamba. Kívánom magamnak, hogy mindent sikerüljön elérnem belőle! :)

1. Összeházasodni Zs-vel! 
Egy ideje már halogatjuk az esküvő megszervezését, mert egy ennyire multikulturális környezetben elég nehéz mindenki igényét, elvárását és lehetőségeit összeegyeztetni. Hol legyen, milyen nyelven, melyik nemzet szokásaival, ki hogyan tud eljönni oda, hol tud megszállni stb. Sok-sok kudarcba fulladt szervezési kísérlet után rá kellett jönnünk, hogy mi nem ilyenre szeretnénk az esküvőnket, nem akarunk sem a szabályoknak, sem a hagyományoknak megfelelni, így húztunk egy merészet, és ténylegesen a mi álmunkat igyekszünk idén megvalósítani. Drukkoljatok, hogy minden összejöjjön, amiről álmodunk!

2. Részt venni futóversenyeken és kifejezetten a Légiós Futáson!
Igen, én, aki tavaly vett részt élete első versenyén, amiről ide kattintva olvashatsz, már ilyen nagyszabású terveket dédelget. Szeretném végre véglegesen az életem részévé alakítani a futást, ami azt hiszem, hogy idén sikerülni is fog. Ismerem már a korlátaimat, az 5 és a 7,5 km az én utam, amiben ki tudok teljesedni egy-egy verseny alatt, a 10 km-t már túl hosszúnak és unalmasnak találom. És persze imádok minden őrült, idióta futóversenyt, legyen szó Color Runról, Electric Runról vagy a Legion Runról. Tudom... ne is mondjátok! :))) Szóval fel kell vennem a nyúlcipőt, és csak futni! 

Kép innen származik!

3. Elérem álmaim alakját!
Tudom az utat és a módot, szóval már csak alkalmaznom kell. Nem kilengeni, elengedni hosszabb időre a gyeplőt, hanem normálisan ez alapján élni, tisztelni a saját testemet annyira, hogy a megfelelő táplálékokkal és mozgásformákkal kedveskedek neki. Nem azért, mert kell vagy mert a mérleg azt mondja, hanem mert már megtanultam keserves tapasztalatok alapján, hogy úgy tudok jól működni, ha odafigyelek az alapanyagokra, amikből főzök és heti minimum négyszer mozgok valamit. Ha ez nincs meg, motiválatlan, fáradt és nyűgös leszek egy idő után, ami teljesen messze áll azoktól a tervektől, amiket 2015-re tervezek. 

4. Rengeteg könyvet fogok olvasni!
Imádok olvasni, szerintem erről már nagyon-nagyon sokat írtam, talán itt a leghosszabban, és most szeretném magam egy kicsi kihívás elé is állítani ezzel kapcsolatban. 2015-re nem csak az a tervem, hogy elolvasok mindent, ami a kezembe kerül és érdekel (na jó de!), de olyan könyvek felé is nyitni fogok, amik elsőre teljesen hidegen hagynak. És hogy fogom ezeket megtalálni? Bizony, a 2015-ös könyves kihívás fog nekem ebben segíteni. Érdeklődéssel várom, hogy milyen új, izgalmas kalandok várnak rám ez alapján!

 Kép forrása ide kattintva elérhető!

5. Ki fogok teljesedni a munkámban és a hobbijaimban!
Mostanában picit motiválatlan lettem sok téren. Sok személyes történés volt az elmúlt időszakban, ami rombolta az önbizalmamat és a hitemet. Persze nem nagyon, de most azért érzem, hogy ideje nekem is főnixként újjászületnem, és újra megtalálni azokat a tevékenységeket, amik örömmel töltenek el és szívesen csinálom. Mert bizony, be kell vallani, mostanában unatkozom munka közben. És ez úgy, hogy egyedül dolgozom egy lakásban, nagyon megnehezíti a dolgokat. Vagyis kétszer-háromszor hosszabbá teszi a feladatok megoldását, mert valahogy az agyam nem koncentrál úgy, hogy kéne.
A lényeg, hogy megpróbálok új kihívásokat keresni a munkámban. Ha pedig nem megy, akkor nem félek új kihívásokat keresni az élet más területén. Ami biztos, hogy az oldallal szeretnék komolyabban foglalkozni idén. Új köntöst álmodtam meg neki, sok-sok új bejegyzést, és egy igazi, felvállalt szerepet az életemben. Mert az elmúlt időben csak a saját örömömre írogattam, nem mutattam senkinek különösebben, nem meséltem róla, nem marketingeltem még az ismerőseim körében sem. Csak írtam, mert írnom kellett. De most jutottam el arra szintre, hogy szeretném ezt komolyabban csinálni, büszkének lenni rá, nagyon-nagyon szeretni! Mert sok munkám van benne, és szeretem is csinálni.

6. Okosabbá, átgondoltabbá és költséghatékonyabbá válok!
Tavaly elment velünk anyagilag a paci. Nem nagyon, és nem vettünk csillióért dolgokat, de élveztük, hogy van és hogy megengedhetjük magunknak. Szuper élmény volt minden perce, de idén szeretnék újra tervezettebb, átgondoltabb lenni a napi költségekben. Menütervet írni, az alapján bevásárolni, nem vásárolni feleslegesen, csak az értékes és az igazán fontos dolgokra költeni a sok hülyeség helyett.

Itt tudjátok az eredeti képet megnézni!

7. Támogatom Zs. álmait!
Nem is igazán tudom ezt bővebben kifejteni. Őt tartom a világ egyik legtehetségesebb emberének, aki annyira kreatív, hogy az hihetetlen, szóval semmi más dolgom nincs, mint támogatni a grafikai munkáit, kiadványszerkesztését, fotózását és minden olyat, amit csinál. És persze rengeteget tanulni azért, hogy tudjak neki hatékonyabban segíteni.

8. Legyőzöm a régi félelmeimet, és sokkal jobban odafigyelek az egészségemre. 
Tudom, hogy ezt mindenki megfogadja, de nekem azt hiszem, hogy évről évre egyre több sikerem van ezen a téren. Persze vannak még teljesen fekete foltok, de már azért igyekszem. És ez idén sem lesz másként. 

Az eredeti kép innen van!

9. Folyamatosan tanulni fogok valamit!
Mert szerintem ez nagyon fontos az életben. És itt nem feltétlenül arról beszélek, hogy visszaülök az iskolapadba, hanem arról, hogy megcsinálok néhány online tanfolyamot vagy levelezős képzést, oktatóanyagot, ami érdekel. Nem azért, mert tervem van vele, hanem egyszerűen a tanulás és az új ismeretek szerzésének öröméért. Mert hiszem azt, hogy a világ minden új ismerettel egyre jobban kinyílik a számunkra, szóval érdemes ezt kihasználnunk.

10. Nem félek ezeket a célokat elengedni, ha úgy érzem, hogy már nem passzolnak hozzám vagy találtam egy hozzám sokkal közelebb állót!
És ez a legfontosabb. Azt fogom tenni idén, ami nekem a legjobb. Ami örömet okoz! Ami boldoggá tesz. Nem mások céljait, álmait, életét szeretném élnem, hanem az enyémet. Mert megérdemlem. :)

Nektek milyen céljaitok, terveitek vannak idénre? 

Dorka

Dorothy Randrianantoandro

Örülök, hogy elolvastad ezt a bejegyzésemet. Ha kérdésed vagy kérésed van, akkor írj nekem emait a dorkacipruson@gmail.com emailcímre vagy küldj üzenetet a Kozmopolita Facebook oldalán keresztül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése