Les Mills Pump DVD és egy bemutató edzés a YouTube-n

Ahogy szemezgettem az eddigi bejegyzések között, rájöttem, hogy mostanában nem volt edzős téma a blogon. Pedig nem hagytam abba a mozgást, sőt, most kezdek újra beindulni igazából. A tél egy pici mormotaságot belőlem is kiváltott, sokkal többet hagytam ki a mozgásokból, mint kellett volna, és persze sokkal többet ettem, mint szükséges lett volna. De már újra rajta vagyok az úton, amiről igazából nem is tértem le, csak volt egy kis megtorpanás.

Ezért ma egy már régóta halogatott nagy kedvencemet, a Les Mills Pumpot szeretném Nektek bemutatni. Azért vártam vele eddig, mert visszatartott az, hogy egy speciális rúd és súlykészlet kell hozzá, ami ehhez az edzéstípushoz lett kitalálva, és hát nem olcsó mulatság. De egyre több embertől hallom, hogy ő sima súlyzókkal helyettesítette a rudat, így már bátran merem nektek is ajánlani, hisz így már otthon is mindenki számára kivitelezhető a gyakorlat. Csak különböző méretű súlyzókra van hozzá szükség. 


De mi is a Les Mills Pump?

A Les Mills Pump a 80 országban ismert Les Mills BodyPump óráinak nyomán született meg az alkotók fejében. Szerették volna a BodyPump órák hangulatát és hatékonyságát otthoni edzés közben is megteremteni. Ez sikerült is. Én jártam itt Cipruson a BodyPump órán (szuper), de pont ugyanúgy imádom a DVD-t is. Az órák sajátossága a Rep Effect hatékonyság, ami abból adódik, hogy 1 óra alatt akár 800 ismétlést is meg kell csinálni a feladatokból, körülbelül 100-at testtájanként. Ehhez persze az kell, hogy egy könnyebb súllyal az ember végig szabályosan tudja ezt a sok ismétlést kivitelezni. Ettől lesz ez igazán hatékony.

Aki a nagyobb súlyok szerelmese, annak sem kell megijednie, nem kell 3 kg-mal bohóckodni a könnyű súlyok miatt, mindenkinek azt ajánlják a DVD-ken, hogy még megcsinálható, de azért kihívást jelentő súlyokat válasszon a gyakorlatokhoz. Minden testtáj után van egy átszerelési időszak, amikor van lehetőséged a neked megfelelő súlyt pakolni a rúdra a következő trackhez. A gyakorlatok tempója mindig a zene gyorsaságát követi le, így váltakoznak gyorsabb és lassabb ismétlések is. Ez megkönnyíti és egyben meg is nehezíti az edzést, mert 1. visz magával mindig a zene lendülete, de 2. mindig szabályos gyorsasággal kell csinálni a gyakorlatokat, hogy hatékonyak legyenek, nem lehet lendületből elkapkodni. 


A DVD-n hét edzésanyag van:

Pump Challenge: 20 perces bevezető abba, hogy mi is vár ránk edzés közben. Ez a videó senki kedvét ne vegye el, az igazi hosszabb videóknak szuper, motiváló zenéi vannak, nagyon jó hangulatban megy az egész edzés. 

Pump&Burn: 30 perces teljes testet átmozgató edzés: bemelegítés + guggolás + felsőtest + hát/láb + hasizom + nyújtás

Pump&Shred: 45 perces óriás kedvenc: bemelegítés + guggolás + mellizom + hát/láb + kitörések + válledzés + hasizom + nyújtás

Pump Revolution: 55 perces imádat: bemelegítés + guggolás + mellizom + hát/láb + tricepsz + bicepsz + lábedzés + válledzés + hasedzés + nyújtás

Pump Extreme: 62 perc hihetetlenül kemény edzés: bemelegítés + guggolás + mellizom + hát és láb + tricepsz + bicepsz + kitörés + vállizom + hasizom + nyújtás

Flow: Pilates és jóga alapú nyújtóprogramnak mondják, de szerintem szörnyű, pedig mindkét mozgásformát szeretem. Erről  nem tudok többet írni. 

Hardcore Abs:15 perces csak hasra fókuszáló edzés, ha valaki ki szeretné egészíteni az eddigieket.

Szuper zene, csapat, hatékony gyakorlatok és óriási endorfin-felszabadulás minden alkalommal. Megéri kipróbálni! Ha nem győztelek meg, akkor itt egy teljes órás BodyPump óra anyag (nem a DVD része, az edzőtermekben volt ez óra), hogy érezzétek ezt az életérzést! Remélem, hogy sokáig elérhető lesz a Youtube-n, hogy minél többen megismerjétek!Mielőtt megkérdeznétek, én Zs-től kaptam a névnapomra a teljes készletet (súlyok + rúd + DVD), így csak annyit tudok mondani, hogy biztos, hogy letölthető ez az edzésforma valahonnan, keressetek rá a neten. 

Puszi: Dorka

Dorothy Randrianantoandro

Örülök, hogy elolvastad ezt a bejegyzésemet. Ha kérdésed vagy kérésed van, akkor írj nekem emait a dorkacipruson@gmail.com emailcímre vagy küldj üzenetet a Kozmopolita Facebook oldalán keresztül.

1 megjegyzés:

  1. Az összes Les Mills edzés tökéletes. :) Jó zenékre, jól megtervezett edzések. Tánc, jóga, súlyzó, erősítés, stb. Mind más és más, mindenki megtalálhatja a kedvencét. Imádom őket.
    BodyCombat, BodyPump, BodyJam, BodyBalance, BodyVive, BodyAttack, CxWorx, BodyStep, Sh'Bam, Grit

    VálaszTörlés