Legion Run élménybeszámoló és hasznos tippek

Jöjjön egy rövid beszámoló arról, hogy éreztem magam a Legion Runon/Légiós Futáson és a végére néhány hasznos tipp, amit érdemes megfogadnod, hogy ténylegesen a maximumot tudd aznap kihozni magadból. 

Megcsináltam... Hihetetlen, hogy leírom ezt a mondatot. De tényleg így van. Én, aki mindig is gáz voltam a tesiórákon, kivéve, ha táncolni, focizni vagy röplabdázni kellett, én megcsináltam a Legion Runt. Eszméletlen érzés. Nagyon büszke vagyok magamra, magunkra. Mert Zs. nélkül nem ment volna. Terápiás jelleggel minden embernek ajánlom, hogy életében egyszer csináljon meg egy ilyen teljesítményversenyt, mert teljesen átalakítja a gondolkodásmódot. Ott igazán nem számít az, hogy mennyi pénzed van, hány kg vagy vagy hogy milyen a bőröd színe. Ott csak az a lényeg, hogy meg tudd csinálni a következő feladatot, túléld a soron következő akadályt. És persze segíteni tudj azoknak, akik éppen veled együtt küzdenek. Mert a Legion Run erről szól. A csapatmunkáról. Hogy egyedül igazából semmit nem érsz egy ilyen terepen.


Nagyon hálás vagyok azért a pillanatért, amikor eldöntöttük, hogy benevezünk. Nem volt könnyű döntés, hisz még csak most kezdem el érezni, hogy mit is lehetne kihozni a testemből és mire is vagyok képes. De nagyon megérte így dönteni, és egy percig sem bántam meg még úgy sem, hogy 2 nappal a Légiós előtt már lappangott bennem valami fránya megfázás, amit óriási dózis C vitaminnal és Neocitrannal próbáltam megszüntetni, több-kevesebb sikerrel. De ugye az ember agya mindenre képes, így a nagy napra messze nem csúcsformába, de vállalható erőre kaptam. Halk megjegyzés, hogy ezt tényleg csak az agyam hozta össze, a hazaérkezés után már olyan göthös voltam, hogy csak na. :))) De vissza ez eredeti témához. 

Nagyon hálás vagyok a testembe fektetett időért az elmúlt hónapban. Örülök, hogy képes voltam a fizikai külső megjelenésen túllépni, és tényleg arra koncentrálni, hogy minél erősebb, izmosabb és strapabíróbb legyek. Köszönöm Zs-nek, hogy képes volt velem a legegyszerűbb mászókára mászást is ugyanúgy gyakorolni, mint futni, guggolni vagy TRX-szezni. Mert nálam tényleg az alapokról kellett kezdeni a dolgokat. Egyensúly, felmászás, kapaszkodás és társai. De sokkal többet tanultam az erőmről, a testem határairól az elmúlt kb. 45 napban, mintha simán edzettem és szálkásítottam volna. Persze mostantól újra az I<3MyBeachBody a cél, de ez a kis kitérő nagyon sok erőt és hitet adott a következő időszakra.

Köszönöm a sorsnak, hogy megtapasztalhattam a korlátaimat és a félelmeimet. Ezzel is erőt adva a következő kihívásokhoz, célokhoz, hogy még jobbá fejlődjek. Nagyon jó volt, hogy a Legion Runon az akadályok mindig újabb és újabb képességet igényeltek, legyen szó kúszásról, mászásról, felhúzásról, kapaszkodásról. Nagyon élveztem minden pillanatát, még a holtpontokon is. Mert volt bizony olyan is, amikor ha nincs ott Zs., én lehet, hogy ott maradok a majdnem függőleges hegyen pánikolva (közvetlenül a jeges vizes akadály után), hogy le fogok esni, és meg fogok halni. De ott volt, és segített magamból kihozni a maximumot, felmászni a hegy tetejére. Ami akkora adrenalinlöketet adott, hogy szárnyakat kaptam a verseny végéig. Pedig még csak akkor jött a sárban lemászás a hegyről, a szögesdrót alatt kúszás, a vizesárkok megmászása és egyéb nyalánkságok. De onnantól már nem ismertem félelmet, sem korlátokat. Hisz már sikerült magamon túllépnem, megélnem a félelmet, mégis továbbmenni. 

Nagyon köszönöm, hogy Zs-vel totálisan kiegészítjük egymást minden téren, mert mindketten más-más akadályoktól tartottunk, motiváltuk a másikat a megcsinálásra, és mindketten máshol féltünk. Ezzel óriási erőt adva a folyamatos haladásra, és kitartásra. Nagyon köszönöm Zs. türelmét hozzám az egész felkészülés és maga, a Legion Run alatt, mert nélküle a tizedét nem tudtam volna magamból kihozni. És legfőképpen köszönöm, hogy bízott bennem, hogy képes vagyok ezt végigcsinálni. 

De legfőképpen köszönöm magamnak, hogy voltam annyira bátor, hogy erről álmodni merjek, voltam annyira kitartó, hogy erre készüljek, voltam annyira következetes, hogy minden a testemmel kapcsolatos célomat emiatt hátrébb soroljam, és totálisan erre figyeljek. Hogy képes voltam még betegen is kiállni a célomért, és hogy nem adtam fel, pedig totálisan érhető lett volna, ha megteszem. 

Ha szeretnél Te is részt venni a Legion Runon!

Ha még gondolkodsz az idei, budapesti Legion Run részvételen, ne habozz, próbáld ki Te is magad. Nagyon megéri. Hisz ez nem egy verseny, ez egy csapatmunka, ahol a cél, hogy önmagadat le tudd győzni. Ha valamilyen akadályt nem akarsz megcsinálni, akkor kihagyod. Ennyi. A lényeg, hogy az elejétől a végéig élvezd a dolgokat. Néhány fontos infó, amit jó, ha tudsz az indulás előtt, mert nekünk sokat segítettek.

Ruhák
Szintetikus anyagú ruhákat válassz a nagy napra, mert azok könnyebben száradnak, mintha pamut vagy hasonló anyagot viselnél! Ha van, akkor hosszú ujjút és lábút válassz, mert megvéd a horzsolásoktól és apró sebesülésektől
Felejtsd el a napszemüveget. Szoktasd magad hozzá a természetes napfényhez, hogy jól láss a verseny napján. Ehhez elég, ha pár órával hamarabb már nem veszed fel a napszemüveget, és úgy közlekedsz. 
Volt egy lány előttem, aki hozott magával úszószemüveget, ami nagyon jó ötletnek bizonyult, mert a sárban és különböző jeges és koszos vizekben nem ment a szemébe semmi. Szóval, ha van otthon egy strapabíró anyagú, akkor azt bátran vidd magaddal. 
Mindenképpen vegyél gripes kesztyűt a kezedre, ami könnyen megszárad, mert így nem töri fel a kezedet a vas, a fa és nem puszta kézzel kell a szűk alagutakban másznod. Nagyon jó szolgálatot tesz, ha nincs ilyened, szerezd be még a Légiós előtt.  
Könnyen átvehető ruhákat vigyél magaddal, mert az öltöző kicsi és semmi olyan lehetőség nincs, amire leülhetnél vagy letehetnéd a cuccaidat. Vagyis Cipruson nem volt, így jobb erre készülni. 

Cipő
Nagyon-nagyon erősen kösd  meg a cipődet a verseny elején, mert a vízben és a sárban rengeteg elhagyott cipőt és talpat láttunk utunk során. Fontos, hogy ellenőrizd, hogy a ragasztás sértetlen legyen induláskor a cipődön, mert ha már akkor képes leválni, akkor tuti, hogy el fogod hagyni.A másik, hogy olyan lábbelit válassz a futásra, ami már be van törve, mert elég ott az elemekkel megküzdeni, nem kell, hogy ezt nehezítse még a vérző lábad is.

Haj, főleg lányoknak
Én betonbiztosan a fejem tetején kötöttem fel a hajamat, hogy ne zavarjon semmiben, de nem igazán volt a legjobb ötlet. Jövőre mindenképpen lefelé lófarokba fogom fogni, és nem feltornyozni, mert az alámerüléses feladatoknál bizony beleakadt egy-két dologba, ami kényelmetlenebbé tette az élményeket. De a lényeg, hogy sok hajgumival, stabilan fogd össze a hajad, mert a sárban dagonyázva bizony nem fogod tudni megigazítani. 

Egyéb fontos infók
A parkolás és a ruhatár fizetős volt itt Cipruson, így jobb erre előre felkészülni, és pont annyi pénzt magunkkal vinni, mert a váltópénz fogyóeszköz nagyon. 
Mindenképpen használj napvédő krémet. Nekünk még most április 4-én is sikerült Cipruson nem kicsit leégnünk (kb. 28 fok volt erős széllel), szóval indulás előtt kend be magad vízálló, sportbarát naptejjel, nehogy gond legyen, és ugyanúgy járj, mint mi, akik már két napja kenegetik a piros sebeiket jajongva. 
Vigyél valami kis vízhatlan táskát, amit a karodra tudsz erősíteni, és legyen benne zsepi és ajakápoló, ha te is olyan típus vagy, hogy a stressztől azonnal kiszárad a szád, és automatikusan elkezded nyalni. Ez most elég hülyep*csásan hangzott, de amikor már 2 órája nincs körülötted víz, viszont őrült meleg van és nagy szél, akkor az arc és a száj húzódására csodát tesz egy kis hidratálás. A zsepi meg létfontosságú, szóval kell a mini tartó. 
Ha GoProval vagy egyéb sportkamerával mész, akkor a vízhatlan váz mellett kényelmesebb a fej helyett a mellkasra erősíteni a kamerát, mert 1. így nem lesz vonal a fejeden a pántok helyén a barnulás után, 2. biztos, hogy nem hagyod el, mert onnan nem tud véletlenül leesni. Mi a fejünkön vittük a kamerát, és szerencsére minden rendben volt, de látszik a nyoma és sok olyan emberrel találkoztunk, aki a kameráját kereste a sárban vagy a vízben. Amennyiben nem profi vagy, és versenyszerűen nyomod le a Legion Runt, akkor érdemes nem az egészet felvenni, mert ha sokat kell egy-egy akadálynál várnod, akkor feleslegesen merül le a kamera, és aztán az izgalmas részeknél nem lesz működőképes. Szóval koncentrálj a tényleg érdekes részekre.
Ne add fel! Ha bármi gondod van, kérj segítséget, hidd el, mindenki nagyon jófej lesz és megértő. Ha segíteni kell a mászásban, akkor szólj, ha nem megy egyedül egy akadály, akkor jelezd, és biztos, hogy lesz valaki, aki kihúz a bajból. 
Viszont ha bepánikolsz, ne erőltesd. Senkinek nem kell megfelelned, csak Te vagy a lényeg és a Te élményeid. Így, ha valamit nem vagy képes megcsinálni, vagy nagyon megijedtél, bátran hagyd abba, és menj tovább, majd a következő akadályt megoldod. Ne vállalj felesleges kockázatot, figyelj másokra, és érezd nagyon jól magad! 

Ennyi szerintem, ami igazán fontos.

Ha kérdésetek van még ezzel kapcsolatban, akkor írjatok bátran!

DorkaDorothy Randrianantoandro

Örülök, hogy elolvastad ezt a bejegyzésemet. Ha kérdésed vagy kérésed van, akkor írj nekem emait a dorkacipruson@gmail.com emailcímre vagy küldj üzenetet a Kozmopolita Facebook oldalán keresztül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése