Otthon kivitelezhető ötletek, ha spórolni szeretnénk

A nyár mindig pörgős, az ember alig tudja eldönteni, hogy melyik programot is válassza ki a bőséges kínálatból. Ilyenkor az ember azért hajlamos túlköltekezni akár a nyaralásról, akár a fesztiválokról van szó. És ez teljesen jól is van így, mindig érdemes kihasználni az adott nap által nyújtott lehetőségeket, mert ki tudja, hogy mikor fognak visszatérni. Azért, hogy tényleg a kalandokra és élményekre tudjuk a legtöbbet költeni, jöjjön egy gondolatébresztő bejegyzés azokról a DIY dolgokról, amiket otthon meg tudunk csinálni ahelyett, hogy megvennénk, ezzel is spórolva. És ha az ezekkel megtakarított pénzeket folyamatosan félretesszük, hamarosan egy nagyobb összeget tudunk elkölteni a legjobb programokra. :)


Kép innen!

Edzés: Annyiszor le lett írva már a blogon, de tény, hogy ha nem akarunk több ezret elkölteni az edzésre, akkor a YouTube-n ingyenesen minden segítséget megtalálunk akár súlyzós, táncos vagy esetleg nyújtós edzésben gondolkodunk. Igaz, hogy nagyon sok csak angolul érhető el, de nem kell megérteni minden mozdulatot ahhoz, hogy elkezdjük az edzést. Aztán pedig már tényleg a gyakorlat teszi a mestert, és hamarosan jobban fogjuk tudni a mozdulat nevét angolul, mint magyarul. Mint nálam a jumping jack, ami már örökre így marad a szóhasználatomban a magyar nevével ellentétben, ami már megint nem jut eszembe, miközben ezt írom. :)

Fodrász: Azt gondolom, hogy a hajvágással nem érdemes otthon kísérletezni, de egy-egy alkalommal a nyári festést simán letudhatjuk bolti festékekkel is. Már csak azért is, mert kinek van kedve ilyenkor órákat ülni a szalonban ahelyett, hogy valami izgalmas dologgal töltené a szabadidejét?! Ez persze nem vonatkozik azokra, akiknek speciálisan van festve a haja, ombre vagy több árnyalatban van, mint az enyém. Mert azt biztos, hogy nem tudjuk otthon kivitelezni, de egy árnyalatváltozással simán lehet a barátnőkkel is kísérletezni. Jó kis csajos program lehet belőle egy tuti filmmel. 

Kép innen!

Pedikűrös: Igaz, hogy nyáron a lábunk eléggé szem előtt van, hisz szinte csak nyitott cipőket hordunk, azért egy kis odafigyeléssel ezt is meg tudjuk magunknak csinálni otthon. Ilyenkor fontos, hogy minden este megfelelően hidratáljuk a talpunkat és a lábunkat, hogy ne tudjon kicserepesedni. Erre ajánlott beszerezni speciális lábápoló krémet, mert sok esetben a sima testápoló nem annyira hatékony. Hetente egyszer érdemes beáztatnunk a lábunkat, és utána leápolni. A nagyon tönkrement lábakon segít, ha a hidratálás után pamutzokniba bújtatjuk, és egész éjszakára abban maradunk, mert így jobban felszívódik a krém. Persze ez 25 fok felett nem játszik. :)
 
Étterembe járás: Mi is imádunk eljárni. Van egyfajta varázsa, ha nem nekünk kell megfőzni a napi ételt, hanem elénk teszik, miközben kedvesek velünk és kiszolgálnak az étteremben. Bár a főzés szerintem tényleg jobban megéri, ha spórolni akarunk, mégis lehetséges egy kis éttermi hangulatot csempészni az étkezéseinkbe. Próbáljunk ki új ételeket és mindig adjuk meg a módját annak, ha leülünk. Legyen szépen megterítve az asztal, kínáljunk az étel mellé limonádét vagy egy pohár bort. Igyekezzünk kikapcsolni a külvilágot, ne szóljon a rádió és a tévé, csak koncentráljunk egymásra, és beszéljük át a napi történéseket.

Ruházkodás: Pakoljuk ki a szekrényeket. És nézzük át a ruháinkat. Csináljunk a barátnőkkel olyan ruhapróbás napot, mint Carrie a Szex és New Yorkban. Garantáltan olyan kincsekre fogunk bukkanni a szekrény mélyén, amiket már hónapok óta nem szedtünk elő. Na most, ha ezzel megvagyunk, akkor jön a nehezebb része. Találjunk ki új kombinációkat. Általánosságban elmondható, hogy ha valami együtt bevált, sokkal könnyebben vesszük fel, és már nem is keresünk új lehetőségeket. Pedig a kapszula gardrób óta tudjuk, hogy lehetőségek végtelen tárháza áll előttünk, ha jól vásároltuk össze a ruháinkat. Szóval vásárlás helyett eljött a kísérletezés ideje. Legyünk bátrak, próbálkozzunk új kombinációkkal, színekkel és formákkal a meglévő ruhák közül. 

És még néhány dolog, ami eszembe jutott, ha spórolni szeretnénk:
- Szuper nyelvtanulási lehetőségek vannak az interneten. 
- Elsajátíthatunk új hobbit is, ha akarunk, már szuper ingyenes oktatóvideók és tanfolyamok vannak. 
- Használjuk ki a kuponos lehetőségeket, mert szuper dolgokhoz lehet nagyon kedvező áron hozzájutni. 

Kép innen!

Ti miken szoktatok nyáron spórolni?

DorkaDorothy Randrianantoandro

Örülök, hogy elolvastad ezt a bejegyzésemet. Ha kérdésed vagy kérésed van, akkor írj nekem emait a dorkacipruson@gmail.com emailcímre vagy küldj üzenetet a Kozmopolita Facebook oldalán keresztül.

1 megjegyzés:

  1. :) ezekkel mindig jó foglalkozunk
    és, ha valaki a lakásra is gondolna annak ezt a cikket ajánlom, épp a minap olvastam:
    http://lakberinfo.hu/dekoracio/lakasdekoracio/2015-07-25-tedd-egyedive-a-haloszobad-egy-jo-falszinnel-tapetaval-faldekoracioval/

    Üdv, Szilvi

    VálaszTörlés