Forró csokit a hideg estékre!

Ebben a téli hidegben nincs is jobb dolog, mint egy jó könyvvel vagy filmmel bekuckózni a kanapéra egy finom meleg ital társaságában. Számunkra a kávén kívül a forró csoki és a tea az, ami szóba jöhet az ilyen napokra. Mivel teát vagyis koffeinmentes Fruit Infusiont majdnem minden nap iszunk, ezért az igazi ünnepnapokon szánunk időt a forró csokoládé vagy kakaó elkészítésére is. Ehhez találtam a Pinteresten egy ötletes képet arról, hogy milyen ízekkel lehet feldobni a forró csokinkat. 

Na lássuk is azt, hogy milyen tippeket ad ahhoz, hogyan érdemes elkészíteni a forró csokikat:

1.Borsmentás
- egy bögre tej
- fél bögre csokicsipsz (csokidarabokkal is helyettesíthető)

- 1 teáskanál borsmenta kivonat

2. Narancsos
- egy bögre tej
- fél evőkanál cukor
- fél evőkanál reszelt narancshéj
- 60 g étcsokoládé

3. Vegán
- egy bögre vaníliás mandulatej
- 1,5 evőkanál édesítetlen kakaópor
- 2 teáskanál pálmacukor (én helyettesíteném kókuszcukorral)

4. Azték
- egy bögre tej
- 140 g darabolt étcsokoládé
- 1/4 teáskanál fahéj
- egy csipet cayenne bors

5. Mogyoróvajas
- egy bögre tej
- 1/2 bögre tejszín
- 114 g darabolt tejcsokoládé
- 1/4 bögre krémes mogyoróvaj

6. Sütőtökös (nálam ez mézeskalácsos lenne)
- egy teáskanál juharszirup
- 1/2 teáskanál Sütőtökpite fűszer (nálam ez mézeskalács lenne)
- egy bögre tej
- egy teáskanál édesítetlen kakaópor

7. Nutellás
- egy bögre tej
- egy evőkanál Nutella
- egy evőkanál kakaó
- egy csipet só

8. Karamellás
- 1/2 bögre tej
- 140 g darabolt tejcsokoládé
- 1/4 bögre tejszín
- 3 evőkanál karamellszósz

Ha megkóstoltátok valamelyiket, akkor meséljetek!

Dorka

Forrás ide kattintva/Source here

Dorothy Randrianantoandro

Örülök, hogy elolvastad ezt a bejegyzésemet. Ha kérdésed vagy kérésed van, akkor írj nekem emait a dorkacipruson@gmail.com emailcímre vagy küldj üzenetet a Kozmopolita Facebook oldalán keresztül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése